14 september
sobota

Lokacija

MC Pekarna

Razstava Mojce Senegačnik

Maribor, MC Pekarna

Univ. dipl. akademska slikarka, častilka mačk ter vsega lepega in strastnega. Ravno strast, uporništvo in volja do življenja je tisto, kar zagriženo poganja tako Mojco kot (alternativno) kulturo v nove oblike.

Rojena 21. 4. 1971 v Celju. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo nadaljevala študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.
1994 prejela študentsko Prešernovo nagrado, 1995 zaključila študij na ALU z diplomo pri prof. Emeriku Bernardu in prof. dr. Tomažu Brejcu.
Od l. 1996 - 2006  status samostojne ustvarjalke na področju kulture, soorganizatorka razstav pri Mladinskem društvu ŠUZ v Komnu, vodja različnih likovnih delavnic za otroke in odrasle. Mentorica študijskega krožka »Likovno ustvarjanje« v Knjižnici Komen, pod okriljem Kosovelove knjižnice Sežana, mentorica študijske skupine "Likovno ustvarjanje" pri UTŽO Kras, občasna koordinatorka in organizatorka "umetniških tržnic" v Štanjelu in Komnu mentorica na različnih likovnih delavnicah. Pridružena članica KunstHaus družine.

V MC-ju se predstavlja z avtorskim opusom, imenovanim PRIDI BLIŽJE.

FB:  @mamaF.page
IG:  @ mamaf.mojcasenegacnik

https://www.facebook.com/mamaF.page/

    

Ta spletna stran uporablja piškotke, da bi zagotovili najboljše izkušnje na naši spletni strani