10 september
ponedeljek

Lokacija

Vid na oko

ODPOVEDANO-Vid na oko, razstava

Z obžalovanjem odpovedujemo razstavni projekt, zaradi nepredvidenih okoliščin. Prosimo za razumevanje in vabimo k obisku koncertnih in drugih dogodkov znotraj festivala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Razstava predstavlja fotografije in instalacijske posege v prostor na podlagi interpretacije pesmi Vida Kmetiča. Cilj je tako zajeti poezijo in besede v nebesedni formi, brez da bi se uporabljale direktne vizualne navezave. Takšno povezovanje vizualne in literarne (oz. zvočne) umetnosti je pomembno, saj predstavlja preskok iz enega medija v drugega, pri čemer pa zgodba ostane nespremenjena. »Medium is the massage,« kot bi dejal Marshall McLuhan. 

Projekt bo na voljo za virtualni predogled na Vid na oko od 10. do 30. septembra.

Zala Zagoršek 

Po končani Prvi gimnaziji v Mariboru nadaljujem študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, natančneje na oddelku za Industrijsko in unikatno oblikovanje, smer unikatno oblikovanje. Študiram pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak, asist. Kristine Rutar in prof. Dragice Čadež. 
Moji osnovni materiali so predvsem keramika, porcelan in steklo saj mi omogočajo drugačno rokovanje in pogled na material kot nekaj živega in hkrati neživega. 
V letih 2017 in 2018 sem razstavljala na mednarodni razstavi Junior Glass Ways v Sazavi na Češkem, doma pa se je zvrstilo kar nekaj razstav, kot so razstava Smrt v oblikovanju (društvo Pekinpah), razstava v sklopu festivala FAK, razstava Umetnik, vizionar (Glazerjevi dnevi Ruše), Svetlobna gverila 2017- Spomini (projekt K67), razstava ob 50. obletnici Vurnikove kapele na Brezjah, postavitev scenografije za predstavo Zlatorog v izvedbi gledališke skupine občine Trenta, instalaciji sta kasneje postali tudi del stalne zbirke muzeja v Trenti. V letu 2018 sem prejela tudi priznanje za posebne dosežke v lanskem študijskem letu iz strani UL ALUO. 

Sara Rman 

Izobraževanje sem začela na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo – smer modno oblikovanje, nadaljujem pa ga na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani na smeri fotografija kamor sem se po zaključeni diplomi vpisala tudi na magistrski študij. Mentorji študijskega dela so bili tako pri dodiplomskem kot tudi magistrskem študiju Peter Rauch, doc. mag. Emina Djukić in izr. prof. Peter Koštrun.
Osnovni medij izražanja je fotografija, moje delo pa posega tudi v instalacijo, skulpturo in modo.
Leta 2017 sem razstavljala na mnogih mednarodnih razstavah kot so Haunted House of Horror (London, Anglija), RETRO (Fotofest Košice, Slovaška), AFTER ALL (Krakow, Poljska). Samostojno razstavo z naslovom SWALLOW YOUR PRIDE sem imela leta 2017 v Košicah na Slovaškem. Letos (2018) sem prejela nagrado UL ALUO za študijsko leto 2017/2016 za izjemne študijske dosežke in diplomsko delo Svobodni duh časa (mentor izr. prof. Peter Koštrun).

    

Ta spletna stran uporablja piškotke, da bi zagotovili najboljše izkušnje na naši spletni strani