Prizorišče Kavenija

od admin

Pet glasbenih in en knjižni večer ter dve razstavi na mariborskem Taboru, v mestni kavarni Kavenija na Kardeljevi cesti 85, za še lepše kavenijske trenutke z odlično kavo in domačimi sladicami –  solo, v duetu ali večji zasedbi.

Od nedelje, 4. septembra do četrtka, 8. septembra, vsak večer ob 20. uri.

kavenija.si

4. 9. 2022  Kavenija – prost vstop

20:00 koncert skupine SCATS

Njihova glasba je prepojena z elementi plesne in zabavljaške glasbe 40-ih in 50-ih let. Jazz, swing in rockabilly ritmi ter večne melodije ameriške glasbene scene, hiti legendarnega tria The Andrew’s sisters, Chordettes, priredbe Elle Fitzgerald in drugih. Nina Fajertag, Barbara Mrak in Janja Kraner (vokali), Neža Pavlovič (kontrabas), in Tomaž Pačnik (klavir). Naj vas zapeljejo gospodične in gospodiči s skrbno izbranim repertoarjem!

5. 9. 2022  Kavenija – prost vstop

20:00 koncert skupine STHENGE

Energičen bend je nastal leta 2019 z namenom nastopa na informativnih dnevih Prve gimnazije Maribor. Premierni nastop je botroval naslednjim nastopom in koncertom, med epidemijo pa so nastale njihove prve avtorske skladbe in videospoti. Ambiciozni / ambiciozne in sveži / sveže, mariborske Sthenge so: Anja Zimet – vokal in bas kitara, Alja Klemenčič – kitara, Čarna Lampret – bobni in tolkala, Luka Golob – spremljevalni vokal, bas in ritem kitara, klaviature, Mai Štiglic – vokal in kitara.

6. 9. 2022  Kavenija – prost vstop

20:00 nastop Neli Jerot in Ine Olup

Ina Olup je 23-letnica, ki življenje posveča glasbi. Finalistka Slovenske note 2021, s svojo prvo avtorsko pesmijo Samo midva. Uveljavlja se kot avtorica in izvajalka lastnih besedil. Je pevka pri skupini 7ate9, kjer jo fantje podpirajo na karierni solo poti. Neli Jerot je 23-letna pevka in igralka, finalistka Slovenske note 2021 s pesmijo Pokaži mi pot. Sporoča, da ne smemo poslušati ljudi, ki nam pravijo, kaj bi morali v življenju početi, ampak da poslušamo sebe.

7. 9. 2022  Kavenija – prost vstop

20:00 Matej Krajnc, kantavtor

Pesnik, pisatelj, prevajalec, glasbenik in publicist. Med drugim je iz angleščine, hrvaščine, srbščine in drugih jezikov prevedel Boba Dylana in Leonarda Cohena. Kot kritik in recenzent sodeluje s slovenskimi mediji, o literaturi in glasbi piše za specializirane spletne portale. Kot kantavtor združuje poezijo in glasbo, med ostalim je prepesnil Boba Dylana. Preveri njegov gospel / blues / folk / country / jazz alter-ego na Soundcloudu.

8. 9. 2022  Kavenija – prost vstop

20:00 kavenijski pogovor z Vidom Kmetičem o njegovih (umetniških in knjižnih) muzah

21:00 koncert LAV & Amo

Glasbeni duo z unikatno mešanico hip hopa, soula in r’n’b-ja, začinjeno s pridihi funka. Pri nastopih imata cilj združiti in poenotiti različne skupine poslušalcev za skupno dobro. Njun repertoar se giblje od nežne melanholičnosti do poskočne živahnosti in razbijanja tabujev z močnimi avtorskimi besedili. Za pokušino prisluhni EP-ju.

FESTIVALSKI PROGRAM V KAVENIJI SE NADALJUJE TUDI V PETEK, 9.9. IN SOBOTO, 10.9.