Skuštrane ture z Vidom Kmetičem

od admin
Mariborski Dečko, ki mesto živi, diha, občuduje in … šimfa. Vid Kmetič je član Društva Hiša!, kjer v Rajzefibru razvija turistične produkte, producira Festival sprehodov ter – medtem ko piše članke, kolumne, verze, razmišljanja, spomine in knjige – priskoči v produkciji Živih dvorišč, Lumine, Vilinskega mesta, razstavnih projektov in celo bradatega festivala. 

Pridružite se skuštranem Vidu na navihanih brezplačnih sobotnih festivalskih  sprehodih, ki vam bodo skodrali lase – od navdušenja!

SinB22 tura Rokenrola
SinB22 skuštrani Vid ROKENROLA

sobota, 3. 9. ob 10. uri
brez predhodnih prijav, brezplačno

štart: Slomškov trg, pri Kolbičevi fontani
trajanje: 1 ura
Od Lačnih Franzov do Nece Falk, od Pohorje Expressa do Preporoda, vsi so v svojih pesmih postavili spomenik našemu mestu. Rokerski sprehod vas popelje po kotičkih mesta, kjer besedila, ki jih pojejo, niso le odpeti verzi, ampak dobijo tudi sliko in pomen. Naj bo mesto na severu te male domovine še tak fejst noro in četudi je Drava včasih spominjala na reko puno klora, naša ljubezen do njega je bila vedno iskrena in trdna kot dravski most. Vabljeni tudi otroci od 12 let navzgor!
SinB22 skuštrani Vid KOL:TURA
SinB22 tura Kol:tura

sobota, 3. 9. ob 18. uri
brez predhodnih prijav, brezplačno

štart: Mestni park, pri začetku promenade
trajanje: 1,5 ura
Maribor je, poleg vsega ostalega, tudi mesto kulture, pa čeprav včasih tega ne opazimo. Navsezadnje smo se leta 2012 ponašali z nazivom Evropska prestolnica kulture. A Maribor ne bi bil Maribor, če včasih ne bi česa naredili tudi malo drugače, malo po svoje in dodal nekoliko svoje “mariborkosti”. Sprehod Kol:Tura je kratek pregled in spomin na nekatere “bisere”, ki nam jih je uspelo ustvariti na področju kOlture. Primerno za vse COOL-turnike! 
SinB22 tura Šmrkafci & Skakafci
SinB22 bradata modela Feki in Vid

sobota, 10. 9. ob 18. uri
brez predhodnih prijav, brezplačno

štart: Trg svobode
trajanje: 2 uri
Feki je bil basist pri legendarnih Skakafcih, ki so v 80-ih sodili med najbolj priljubljene mariborske bende. Vid je bil takrat šmrkavec, ki je te koncerte obiskoval. Ne le tistih od Skakafcev, ampak vse. Teh v takratnem Mariboru sploh ni bilo malo! Na sprehodu Šmrkafci in Skakafci se bomo spomnili teh koncertov in obiskali nekaj legendarnih “placov”, kjer se je špilal rokenrol in je živela mladost. Za rokenrol nostalgike!