Razstavni program

od admin

SPREMLJEVALNA RAZSTAVA NA PRIZORIŠČU KAVENIJA

Artopolis: Pop-up kafe

Lepo vabljen_a na Artopolis: Pop-up kafe, ki se odpira 29. 8. 2022 ob 19:00 uri, v sklopu festivala Skuštrane in bradati 2022, v kavarni Kavenija. Za glasbeni program bosta poskrbela Vesna Pinterič in Bratko Zavrnik.
Sveža kava, živa glasba in sodobna umetnost. Pop-up kafe je popularizacija umetnosti v vsakdanu. Podpri slovenske ustvarjalke_ce in prisluhni koncertu, preživi prijeten popoldan v družbi ob ustvarjanju akvarela in pijači ali si privošči novo delo za v svoj dom.
Pridi na Artopolis: Pop-up kafe!
 
Sodelujoča umetnika:

Meta Mežan in Tilen Pepevnik

Trajanje: 29. 8. 2022 – 10. 9. 2022,
vsak dan v času odprtja Kavenije.

Produkcija: Artopolis

Artopolis: Akvarel in kapučino

Lepo vabljen_a na Artopolis: Akvarel in kapučino, druženje ob slikanju z akvarelom v kavarni Kavenija, ki ga bo vodil izkušeni mariborski akvarelist Tilen Pepevnik.
Sproščeno ustvarjanje z akvarelom v prijetni družbi in ob najljubšem napitku, za katerega ne potrebuješ popolnoma nobenega predznanja. Pridi v družbi ali sam_a in izkusi nekaj novega.
Datum dogodka: 7. 9. 2022, ob 17:00 uri v Kaveniji, Kardeljeva cesta 85, Maribor. Ob 20:00 sledi koncert kantavtorja Mateja Krajnca.
Prijavo nam lahko pošlješ na info@artopolis.si do 5. 9. 2022,
do 20:00 ure.
Prijavnina je 15€ in vključuje vse potrebne materiale, čopiče, zaščito za oblačila in barve ter pijačo dobrodošlice (skodelica kave ali kozarec vina). Število mest je omejeno na 10 oseb, dogodek je namenjen odraslim osebam.

Meta Mežan

IG: @meta_mezan
ARTOPOLIS
“Živim in ustvarjam v Ljubljani. V svoji praksi se posvečam različnim tehnikam, vendar slikarstvo in grafika ostajata osrednja. Dotična zbirka grafik v tehniki sitotiska ilustrira domišljijska bitja, ki so popolnoma plod domišljije. Nastala so v sklopu projekta Astro- Illogical signs. Sem interdisciplinarna umetnica. Zaključujem magistrski študij slikarstva na Coventry University v Združenem Kraljestvu. Leta 2021 sem na isti univerzi diplomirala iz umetnosti in ilustracije. Leta 2014 sem sodelovala na skupinski razstavi z naslovom Prostori, sledi in sence, v okviru festivala Lezbična četrt.
Leta 2018 sem sodelovala na skupinski razstavi Air4 v galeriji Ravnikar. V letu 2020 postala del kluba animiranih žensk (Animated Women Club v sodelovanju z Animateko). Leta 2021 sem sodelovala na Artopolisovi skupinski razstavi Novi Trg. V letu 2021 sem sodelovala na delavnicah Gibanje skozi lečo, kjer smo skozi preformans ponudili vpogled v zgodovino LGBTQ+ skupnosti v Sloveniji. Istega leta sem se udeležila tudi delavnice aktivističnega videa Rez! V galeriji Škuc, kjer sem ustvarila video z naslovom Menarchy (menstrual anarchy). V letu 2022 sem otvorila prvo samostojno razstavo v prostorih Uri Soča ter skupinsko rastavo Labirint Izrazov v Mestni hiši v Ljubljani. Trenutno pa so moja dela del razstave West Middlands Open v New Gallery Wallas (Uk) in Coventry Degree Show v Coventry-ju.”
 
 
Tilen Pepevnik je do sedaj razstavljal na številnih skupinskih razstavah v Sloveniji, pred kratkim pa je imel tudi prvo samostojno razstavo v Mariboru. V preteklosti se je udeležil marsikatere likovne kolonije in delavnice, kjer se je izpopolnil v tehniki akvarela, sedaj pa svojo likovno pot nadaljuje kot samouk.

Tilen Pepevnik

IG: @black.as.your.soul
YouTube
ARTOPOLIS
Tilen Pepevnik je vizualni umetnik ter akvarelist, ki se z likovno umetnostjo ukvarja že od malih nog. Zadnjh šest let je čas posvetil slikarski tehniki akvarela. Akvarel dojema kot “svobodno tehniko, kjer je nadzor popolnoma odveč, saj slikaš z obarvano vodo, med samim slikanjem pa kar hitro ugotoviš, da je najbolje, če pustiš sliki, da se naslika sama.”

SPREMLJEVALNA RAZSTAVA V BLIŽINI FESTIVALSKEGA PRIZORIŠČA VETRINJSKI DVOR

1. september 2022
ob 18. uri

otvoritev umetniške razstave Vida Kmetiča in ilustratorke Samire Kentrić z naslovom VONJ PO LJUBEZNI v izložbi turističnega biroja Rajzefiber
Ob 20. uri sledi festivalski program v Vetrinjskem dvoru, pogovor z ALT-ženskami in koncert skupine balans
»𝗭𝗱𝗿𝗮𝘃𝗼 𝗩𝗶𝗱. 𝗔 𝗯𝗶 𝘁𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗮𝗷 𝗻𝗮𝗽𝗶𝘀𝗮𝗹, 𝗷𝗮𝘇 𝗯𝗶 𝗽𝗮 𝘇𝗿𝗮𝘃𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗿𝗶𝘀𝗮𝗹𝗮 𝗸𝗮𝗸𝘀̌𝗻𝗼 𝘀𝗹𝗶𝗸’𝗰𝗼?« 𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗹𝗮𝗴𝗮𝗹𝗮 𝗼𝗻𝗮.
»𝗕𝗶, 𝘇 𝗻𝗮𝗷𝘃𝗲𝗰̌𝗷𝗶𝗺 𝘃𝗲𝘀𝗲𝗹𝗷𝗲𝗺,« 𝘀𝗲 𝗷𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗻𝗷𝗮𝗹 𝗼𝗻.
Razstava Vonj po ljubezni je rezultat njunega sodelovanja, ki traja že več kot leto dni. Na njej bosta avtorja predstavila ilustrirane zgodbe, ki so nastale do sedaj in za katere upata, da morda čez leto ali dve postanejo tudi knjiga.