Prizorišče Vetrinjski dvor

od admin
Priljubljeni Vetrinjc, živahna oaza kulturnih vsebin v središču mesta in njegovo pisano dvorišče s prepoznavnim odrom pod orehom, glasno vabi na štiri divje festivalske večere z melodičnim rockom, post-punkom in – growlanjem. Ženskim in moškim.

Od srede, 31. avgusta do sobote, 3. septembra. 

vetrinjski-dvor.si

31. 8. 2022 Vetrinjski dvor, Maribor
prost vstop

20:00 koncert Andrej in Ida

Deklina z levega in pubec z desnega brega reke Drave, zase pravi nežni melanholični duet, ki izvaja akustično avtorsko glasbo in priredbe. Andrej Vilčnik in Ida Harc nastopata kot kantavtorja solista, kot duet pa navdih črpata iz pop, rock, folk in progresivne glasbe 60-ih let. Malo veselo, malo otožno. Malo staro, malo novo.
Prisluhni jima na Soundcloudu.
Utrinka iz podkasta SinB19 z Andrejem in Ido

31. 8. 2022 Vetrinjski dvor, Maribor
prost vstop

21:00 koncert skupine Invite z gostjami

Zreli rokerji (Boštjan Bračič, Žarko Jankovič, Miran Hercog, David Stöger, Martin Grajfoner in Victor Kennedy), ki so že barvali slovensko glasbeno sceno in polnili prizorišča, se vračajo z glasbenimi gostjami. Njihova izpovedna besedila obravnavajo problematiko lastnih moči in nesigurnosti. Slovenski glasbi vračajo vrednost avtorskega ustvarjanja in ga prenašajo generaciji, ki bo kreirala melodije naslednjih rodov.
SinB22 napoved INVITE

1. 9. 2022 Vetrinjski dvor, Maribor
prost vstop

20:00 ALT-ŽENSKE, pogovor z glasbenicami iz domače “alternative”

21:00 koncert skupine balans

“Če bi obstajal na prelomu sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja, bi bil Balans z ramo ob rami z Otroci socializma ali pa bi premočrtno štrlel izmed vseh zmožnih novovalovskih disciplin in hrbtenic od vsega punka do funka.” Brezkompromisno avtentični. Vizualno in glasbeno. Ne zamudi jih: Kristin Čona, Andrej Pervanje in Jan Kmet.
SinB22 napoved - balans

2. 9. 2022 Vetrinjski dvor, Maribor
prost vstop

20:00 pogovor z nastopajočima, “od Poštne 2019 do Vetrinjca 2022”

20:30 koncert Iva in Bratko

Iva Flisar, multitalentirana vokalistka in Bratko Zavrnik, kitarski mentor pri KUD Coda. Člana lokalnih rock skupin. Nekomercialna “alternativca”, ki sta na skupno pot rock dueta stopila znotraj SinB19 z nastopom na Poštni ulici. Glasbeno ujeta in zapletena sta za letos pripravila obsežen koncertni program priredb in avtorskih komadov.
Skuštrane in bradati 2019
Utrinka iz podkasta SinB19 z Bratkom in Ivo
SinB22 napoved Iva in Bratko

3. 9. 2022 Vetrinjski dvor, Maribor
prost vstop

20:00 koncert Dunraven & gostji AdrijJana

Novoustanovljen rock trio iz Bistrice ob Sotli, ki ga zastopajo veteran Andrej Černelč na kitari in mikrofonu ter ritem sekcija v sestavi Gašper Tominšek na basu in Gaja Pekošak na bobnih. Žanrsko so zatripan in hrupen rock z raskavim priokusom grungea, z avtorskim podpisom vsakega od članov. In članice. Ogreli te bosta AdrijJana – Adrijana Čede in Jana Tavčer, z uglasbeno poezijo.